3-stappen.jpg
Art.Nr.:

Mets 2008

Mets 2008

 

De Marine Equipment Trade Show, watersportbeurs voor dealers, heeft kortgeleden weer plaatsgevonden in de Amsterdam RAI. Alle leveranciers en producenten introduceren hier hun nieuwe producten en ontwikkelingen. Advitek heeft de beurs bezocht en heeft zoveel mogelijk nieuwe ontwikkelingen voor u op een rijtje gezet.

 

LOPOLIGHT

 

nieuwslopolight-large.jpg 

 

De Lopolight navigatieverlichting is opgebouwd rond super heldere LED's en heeft een interne spannings- en stroomregelaar om ze onafhankelijk te maken van boordspanning of kabelverliezen (10~32 Vdc). Door deze regeling krijgt elke LED ook nog eens zijn exacte nominale stroom (20mA) zodat de levensduur optimaal wordt. De LED's zitten in een robuuste aluminium of ultralichte carbon behuizing. LED's zijn ongevoelig voor vibraties.
Nooit meer de mast in om een lamp te vervangen. LED's hebben een brandduur van 50.000 uur. Bij 20 nachten per vaarseizoen is dat een levensduur van 200 jaar!
In de Volvo Ocean race 2005/2006 zijn alle boten uitgerust met Lopolight navigatieverlichting terwijl een van de boten de carbon uitvoering gemonteerd heeft.
5 jaar GARANTIE

Brochure                   Prijslijst (let op leveranciersprijslijst, informeer naar de korting)

 

Raymarine A-series

 

nieuwsraymarineaseries-large.jpg

 

Raymarine introduceert deze maand een nieuwe lijn producten, namelijk de Raymarine A-series. Op de website van Raymarine is er een Virtual Tour gemaakt waar u een indruk krijgt van de mogelijkheden.

Klik hier om naar deze Virtual Tour te gaan.

 

Broadband Radar

 

nieuwsnavicobroadbandradar-large.jpg 

Deze nieuwe radartechnologie biedt talloze voordelen boven de huidige techniek. De opstarttijd bedraagt slechts 16 seconden in plaats van drie minuten. Het stroomverbruik in standby is 5 maal zo laag. De hoogfrequent emissie is verwaarloosbaar. Daarnaast is de minimale afstand voor gebruik nog meer twee meter in plaats van dertig, waardoor u met zeer slecht zicht toch nog op uw radar kunt vertrouwen.

 

De veiligheid is ook vergroot. U kunt nu naast de radar staan, terwijl deze in werking is, waar voorheen een minimale afstand van 3 meter werd aangeraden. De broadband radars (de werking van deze radars berust op een spreiding van het signaal over een breed frequentiespectrum) zijn in de loop van 2009 van onder andere Simrad, Northstar en Lowrance verkrijgbaar. Klik hier voor een Youtube film over broadband radar.

 

JDC SEAWATCH

 

nieuwsseawatch-large.jpg 

SEAWATCH is een horloge met een unieke UV sensor die specifiek ontwikkeld is om je te helpen je ogen en huid te beschermen tegen schadelijke UV straling.
In Zwitserland, Frankrijk en Engeland is de SEAWATCH al enige tijd leverbaar en inmiddels een groot succes.

De Global Solar UV Index (UVI)
De UVI is een methode om de hoeveelheid UV straling op het aardopppervlak te meten. Hiermee zijn de schadelijke effecten van UV straling voor je gezondheid meetbaar en kun je jezelf dus ook beter hiertegen beschermen. De meeste mensen worden regelmatig blootgesteld aan de ultraviolette straling van de zon. Voor de prijs hoeft u het ook niet te laten, de Seawatch kost € 49,-.

 

Lowrance HDS systemen

 

nieuwslowrancehds-large.jpg

 

Lowrance heeft op de Mets zijn nieuwe lijn HDS produkten getoond. HDS staat voor High Definition System en biedt verbeteringen op verschillende gebieden. Alle plotters en visvinders hebben Lowrance Broadband Sounder technologie ingebouwd. De schermen kunnen samenwerken met elk type Navionics kaart, inclusief de Platinum Plus kaarten. Het combi model boven de 5 inch kan ook gebruikt worden als display voor Lowrance HD radar.

 

SPOT World's first satellite messenger

nieuwsspot1-large.jpgnieuwsspot2-large.jpgnieuwsspot3-large.jpg

 

SPOT: WERKT WAAR MOBIELE TELEFOONS JE IN DE STEEK LATEN.
COMMUNICEERT ZOALS GEEN GPS KAN.

SPOT is een persoonlijk baken dat in staat is om berichten te sturen naar hulpdiensten, vrienden en familie, gebaseerd op verschillende niveaus van hulp. NOOD 911: Ben je in levensgevaar? Stuur een noodoproep met je exacte positie naar de hulpdiensten. HELP: Vraag om hulp aan vrienden en familie op je exacte lokatie. CHECK IN: Laat vrienden en familie weten waar je zit en dat het goed met je gaat. TRACK: Bewaar je posities en stuur deze door zodat het thuisfront je via Google MapsTM kan blijven volgen.

SPOT is voorzien van een ingebouwde GPS en zend berichten naar de Globalstar communicatie satellieten. Het Globalstar netwerk bestaat uit ca. 40 satellieten en heeft een nagenoeg wereldwijde dekking. Het bezorgen van de SPOT berichten gaat via E-mail of via SMS met automatische link naar Google Maps. Noodberichten worden via de internationale helpdesk van GEOS doorgeleid naar de locale hulpdiensten. Deze krijgen binnen enkele minuten na het indrukken van de 911 knop de noodoproep samen met de exacte positie binnen.

Alle instellingen voor het versturen van de berichten van de SPOT worden gedaan via je persoonlijke pagina’s op www.findmespot.eu. Op de website kan je de contact gegevens invoeren waar je nood, help, check-in en tracking berichten heen gestuurd kunnen worden. SPOT is een redding- en communicatie middel voor watersport, buitensport en vele andere buitenactiviteiten. Voor de SPOT is geen vergunning of bedieningsdiploma noodzakelijk. SPOT werkt op twee AA lithium batterijen. Werkingstijd 1 jaar in stand-by, in NOOD 911 modus 7 dagen continu, TRACK ca. 14 dagen continu, CHECK IN ca. 1900 berichten.

De kosten voor de SPOT zijn € 199,00. Een jaarabonnement voor NOOD 911, HELP en CHECK IN diensten kost € 99,00. De aanvullende TRACK service kost € 39,00 extra.

 

 • Naam:
 •  
 • E-mail:
 •  
 •  
 • Art.Nr.:
 •  

 •  
 • Onderwerp:..
 •  
 • Prijs-advitek:
 •  
 • Concurrent:...
 •  
 • Weblink:....
 •  
 • Uw naam:..
 •  
 • Uw e-mail:.
 •  
 •  

advitekmobilehome.jpg

betaal-logo-body.jpg