Header

Zonnepanelen kopen – de kosten en baten – zonnepaneel laten installeren of zelf doen?

juli 28th, 2012 | Posted by admin in Blogs

Klik hier voor de productgroep: Zonnepaneel

Zonnepanelen kopen – bespaar energie en het milieu. Diverse zonnepanelen voor iedere toepassing.

Zonnepanelen zijn rendabel en geschikt voor veel verschillende toepassingen. Autonome energie voor duurzame toepassingen; zoals woning, bedrijf, camper, caravan, boot, vakantiehuis, zwembad, verwarming, vijverpomp, carport, tuinhuis, infratechniek, signaalboeien en diverse andere toepassingen die autonome energie gebruiken. Kies het juiste zonnepaneel voor uw toepassing, laat u adviseren door een zonnepanelen specialist van Advitek, kies voor duurzaamheid!

Zonnepanelen voor een woning

Ik wil zonne energie! Waarom? – wat zijn de alternatieven, voordelen en nadelen? Wat is de beste koop wanneer je zonnepanelen gaat bestellen, wat is de prijs per m2 – hoeveel oppervlakte/wattpiek/vermogen, welke hellingshoek, wat is de jaaropbrengst in kwh en de installatie kosten, hoe zit het met een bouwvergunning en andere vergunningen, hoe is de positie/ligging van de woning, welk aantal is nodig.

Er kan een gratis orienterende berekening worden gemaakt van het rendement, piekvermogen en gemiddelde opbrengst en terugverdientijd met onze rekenmodule en zonne calculator – hiermee kunnen we de opbrengst berekenen en een optimale werking verzekeren, na een berekening van het rendement wordt een maatwerk offerte/voorstel gemaakt.

Er zijn ook fotovoltaïsche panelen die direct als dakbedekking kunnen dienen, belangrijk is te weten op welk type dak, puntdak of plat dak de zonnepanelen worden bevestigd – wat is de ideale hoek? – in sommige gevallen kan door een gunstige plaatsing een dubbel rendement worden gerealiseerd. Voor warm water en verwarming is een zonneboiler op zonne energie een uitkomst.

De zonnepanelen kunnen ook op een paal in de tuin draaibaar worden opgesteld met een beweegbare roterende Tracker, er kunnen hiervoor speciaal dhz doe het zelf sets/pakketten worden geleverd. Voor het aansluiten van de elektriciteit en het zonnepaneel systeem is een duidelijk installatie schema meegeleverd. Wij kunnen de zonnepanelen/zonnecollectoren voor u plaatsen en installeren of alle kennis aanreiken om het systeem zelf te plaatsen en aansluiten met onze doe het zelf (dhz) kit. Er zijn verschillende middelen beschikbaar om de pv-panelen te reinigen en schoonmaken. Een nieuwe ontwikkeling is geïntegreerde inbouw zonnecellen in dakpannen.

Op plaatsen waar u moet kunnen vertrouwen op autonome energie is er behoefte aan een robuuste en betrouwbare stroombron die lang meegaat. Zonnepaneel systemen bezitten deze eigenschappen. Omdat iedere situatie om een specifieke toepassing vraagt is het belangrijk om bij aanschaf direct te kiezen voor het beste systeem voor uw toepassing.

Zonnepanelen voor een bedrijf

Een bedrijf kan in aanmerking komen voor fiscale belasting aftrek en voordeel. Een zonnepaneel installatie kan worden gefinancierd. Op plaatsen waar u moet kunnen vertrouwen op autonome energie is er behoefte aan een robuuste en betrouwbare energiebron die lang meegaat. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

Zonnepanelen voor een mobiele toepassing

Voor de boot, camper, caravan, camping maar ook voor professionele mobiele toepassingen zijn er diverse mogelijkheden om met zonne-energie autonoom energie op te wekken. De afmeting van het zonnepaneel bij mobiele toepassing is belangrijk, wat is de beschikbare oppervlakte? – van klein tot groot zijn er zonnepanelen beschikbaar.

Het bevestigen en monteren van de panelen kan met verschillende montagesystemen, er zijn speciale hoekstukken verkrijgbaar of kan er worden gewerkt met aluminium hoekstrips.  De grootte en het hoogste rendement bij mobiel is belangrijker omdat er vaak maar weinig ruimte ter beschikking is. Amorfe of flexibele dunne-film panelen kunnen een uitkomst zijn op een plaats waar een traditioneel paneel niet past. Schaduw kan tot een verminderde opbrengst leiden. Er zijn  mogelijkheden om de zonnepanelen zelf te maken met een zelfbouwpakket.

Subsidie op de aanschaf van zonnepanelen

In 2009 en 2010 werden subsidies verstrekt op de aanschaf van zonnepanelen, ook in 2012 is er in Nederland weer een subsidieregeling van toepassing – hoe werkt de subsidieregeling, wij kunnen dit toelichten en eventueel de Senternovem subsidie aanvraag voor u behandelen en deze zorg uit handen nemen – wilt u dit zelf doen? – wij kunnen u de documentatie voor de aanvraag desgewenst toelichten.

Verschillende types zonnepanelen

Welke type zonnepanelen zijn er?

 • Monokristallijn zonnepanelen.
 • Polykristallijn zonnepanelen
 • Daglicht of hoogrendements zonnepanelen.
 • Amorfe zonnepanelen
 • 3d zonnepanelen
 • Doorzichtige lichtdoorlatende zonnepanelen
 • Transparante zonnepanelen
 • Draagbare zonnepanelen
 • Hybride zon en wind systemen
 • Oprolbare zonnepanelen
 • Overloopbare zonnepanelen
 • Vacuüm buis zonnecollector
Keuze voor de componenten voor het zonnepaneel systeem?
Wat heb ik naast het zonnepaneel nog meer nodig? Welke oplader, laadregelaar en inverter, opbrengstmeter, druppellader kan ik gebruiken in de zon panelen installatie? Een schuco of IEC uitgang, de datalogger. De meeste professionele zonnepaneel systemen worden geleverd inclusief een laadregelaar. Echter, zijn er systemen die moeten worden gecombineerd met een individuele lader. De volgende componenten kunnen onderdeel zijn van de zonne energie installatie:
 • Lader of laadregelaar
 • Inverter of omvormer
 • Accu’s
 • Opbrengstmeter
 • Datalogger
 • Bekabeling
 • Grid inverter
 • Bevestigingsmiddelen
 • Lijmen/kitten
 • Boiler
 • Doorvoeren
 • Zekeringenkast
 • Interactieve meterkast

 

Accu banken samenstellen voor opslag van zonne-energie?

 

AGM accu’s Om de capaciteit van de zonnepanelen op te slaan:

Voorbeeld :
Vier, 12V AGM accu’s met 200AH Aangesloten in Serie/Parallel

Systeem Voltage: 12V + 12V = 24V
System Capaciteit/Productie = 200AH + 200AH = 400AH

 

 

Zorg altijd voor geschikte accu’s voor een zonnepaneel installatie, geschikte accu’s vindt u in de rubrieken AGM Deep Cycle Accu , GEL Accu en Accu Zonnepaneel

 


 

Grote keuze zonne-energie oplossingen bij Advitek

Advitek A.M.S. B.V. groothandel/installatiebedrijf levert aan particulieren en zakelijk aan bedrijven in Belgie en Nederland, de prijslijst, diverse acties en goedkope aanbiedingen op het gebied van zonne energie staan in de rubriek zonnepanelen, voor gezamenlijke inkoop van zonnepanelen zijn er tevens mogelijkheden.

Zonnepanelen importeren uit Duitsland is tegenwoordig niet meer nodig, in de winkel en webshop in Nederland vindt u alles wat u nodig heeft voor een redelijke prijs in de prijslijst. Bekende merken/producenten met nieuwe generatie zonnepanelen als Kyocera, Yingli, Suntech, Jinko, Kingsun, LDK, Trina, Sharp, Sunhunter, Sunset, Siliken, Q Cells, Solyndra, Renesola, Sanyo, Bosch, Schott, LG, Solara, HJM zijn leverbaar en kan je de werking, specificaties en prijzen met elkaar vergelijken. Regelmatig zijn er betaalbare 2e hands panelen te koop.

Voor een complete installatie volgens de laatste stand van de techniek kunnen wij uitleg/info/informatie geven en een maatwerk offerte maken. Er zijn mogelijkheden om de zonnepanelen via een lening of lease contructie te financieren. Een goede start om u te orienteren is het lezen van ervaringen op milieu centraal en de diverse forums en wiki’s over zon en wind energie, rapporten/tests voor vergelijking, prijs- product-ontwikkelingen en reviews waar alle ervaringen en informatie over de werking van zonne energie te vinden zijn.

Wij kunnen u begeleiden in de aankoop en het maken van een goede keuze, de verkopers adviseren gericht op de beste oplossing voor de toepassing van het project, onafhankelijk van merk en type.

Ieder zonnepaneel wordt compleet geleverd met gedegen advies over uw toepassing en garantie, tevens zijn en alle toebehoren zijn beschikbaar.  In het aanbod van Advitek vindt u altijd een zonnepaneel of zonne energie systeem die op uw toepassing is afgestemd.

hyves twitter facebook LinkedIn

 

Advitek

Advitek

Escudostraat 14

2991XV Barendrecht

t: +31 (0)10 7370047

f: +31 (0)10 7370342

e: email formulier

w: www.advitek.nl

Gerelateerde informatie over Zonnepanelen

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.